Blog

Yeni Eğitim Sistemi 2020: Eğitimde Nasıl Bir Adaptasyon Süreci Yaşanacak?

17 Ağustos 2020

“Yeni eğitim sistemi 2020 mevcut sistemin, yaşanan gelişmeler doğrultusunda hızlı bir şekilde değişmesini gerektirmektedir. İnsan zekası, sahip olduğu yapısı nedeniyle değişime uyum sağlayabilmektedir. Aslında zeka denilen kavram da değişime uyum […]”

Yeni eğitim sistemi 2020 mevcut sistemin, yaşanan gelişmeler doğrultusunda hızlı bir şekilde değişmesini gerektirmektedir. İnsan zekası, sahip olduğu yapısı nedeniyle değişime uyum sağlayabilmektedir. Aslında zeka denilen kavram da değişime uyum sağlaması ile söz konusu olmaktadır. Pandemi süreci, ne kadar büyük bir değişim yaşayabileceğimizi ve yaşadığımızı, bunun sonucunda da uyuma ne kadar fazla ihtiyacımızın olduğunu göstermiştir.

Bu yeni dünyada, yeni sistemde adaptasyon sürecinin nasıl olacağı merak edilmektedir. Sisteme uyum sağlama konusunda nelere dikkat edilmelidir? Yeni sisteme adaptasyon kısa sürede gerçekleşecek midir?

Yeni Eğitim Sistemi 2020: Pandemi Sonrası Adaptasyon Süreci

Pandeminin yaşanması ile birlikte, mevcut olan eğitim sistemlerinde değişim, kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Klasik eğitim metotlarının ve öğrenme biçimlerinin yeni dünyada yetersiz kaldığı görülmektedir. Hızlı bir şekilde dijitalleşen dünyada, eğitim sistemlerinin de bu dijitalleşmeye ayak uydurması son derece önemli olmaktadır. Aslında, yeni düzende çok hızlı bir şekilde öğrenme sağlayan sistemlere ihtiyaç bulunmaktadır. Google çağında, ezbere dayalı bir eğitim sisteminin olması doğru değildir. Günümüzde, zaman içerisinde pek çok şey değişime uğramış olmasına rağmen, eğitim sisteminde herhangi bir değişim yaşanmamıştır. Pandemi sürecinin getirdiği, paradigma değişimine neden olan en önemli sonuçlardan biri de budur aslında. Bu anlamda eğitim dünyasında, klasik metotlar hızlı bir şekilde dijitalleşmeye başlamıştır.

Eğitim Dünyasında Neler Yaşanacaktır?

Yeni eğitim sistemi 2020 yaşam bilimlerinin değişmesi ve eğitim sisteminin revize edilmesi ile meydana gelmektedir. Yeni sistem, öğrencinin karşısında olmayan, bunun yerine öğrencinin yanında olan bir mentorluk sürecini oluşturacaktır. Bu durum hem mevcut sistemleri hem de öğreticiyi bu anlamda değiştirecektir. Bizim bu süreç içerisinde göreceğimiz en önemli hususlardan bir tanesi, gençlerimizin soyut kavramları anlayana kadar yani 11-12 yaşına gelene kadar olan sürede fiziksel temasın olduğu bir ortamı ararlarken bu yaşlardan sonra soyut kavramın daha kavramsallaştığı bir süreç içerisinde eğitim teknolojilerini yakından görebilmeleridir. Yeni sistem; kitapların mobil olmasını, öğrenme sürecinde videoların yer almasını sağlayarak bu süreci daha etkin hale getirecek ve hatta artırılmış gerçeklik ekipmanları ile ilgili de yenilikleri beraberinde getirecektir. Yeni eğitim sistemi 2020 ve sonrası dönemde pek çok yenilik sunularak ezbere dayalı sistemden yaratıcılığı artıran eğitime sistemine dönülecektir.

Konu hakkında daha detaylı bilgi almak için Doç. Dr. Gamze Sart ile iletişime geçebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?