Blog

Sınavlara Hazırlık Aşamasında Beyin Temelli Öğrenme

12 Kasım 2020

“Beyin temelli öğrenme yöntemi sınavlara hazırlık aşamasında öğrencilere yardımcı olmaktadır. Yurt dışında eğitim almak için öğrencilerin girmesi gereken pek çok sınav bulunmaktadır. Bu sınavlara hazırlık aşamasında doğru yöntemler kullanıldığında sınav […]”

Beyin temelli öğrenme yöntemi sınavlara hazırlık aşamasında öğrencilere yardımcı olmaktadır. Yurt dışında eğitim almak için öğrencilerin girmesi gereken pek çok sınav bulunmaktadır. Bu sınavlara hazırlık aşamasında doğru yöntemler kullanıldığında sınav performansı artmaktadır. Beyin temelli olarak adlandırılan öğrenme yönteminde; beynin bilişsel ve duyuşsal olarak nasıl bir öğrenme gerçekleştirdiğine yönelik metotlar irdelenir.

Beynin işleyişine uygun olarak kullanılan öğrenme yöntemleri, bilginin beyinde kalıcı bir şekilde yer edinmesine yardımcı olmaktadır. Öğrenme eylemini beynin yapısına uygun usullerle gerçekleştirmenin sonucunda sınavlardan yüksek başarılar elde edilebilir. Her sistemin kendisine uygun bir yapısının olduğu muhakkaktır. Beynin yapısı da belirli bir işleyişe sahip olduğu için bilgi öğrenme yöntemlerinde bu işleyişe paralel bir yol izlenmelidir.

Beyin Temelli Öğrenme Neler Sunar?

Beyin temelli öğrenme çok sayıda bilginin kısa sürede beyinde kalıcı bir şekilde yer edinmesine yardımcı olmaktadır. Beynin yapısına yönelik olan son bulgular öğrenme yöntemlerinin sonuca etkisi üzerinde olumlu sonuçlar ortaya koymuştur. Yapılan çalışmalar sonucunda beynin yapısının yeni bilgiler öğrendikçe geliştiğini, bu gelişimin sonraki yeni bilgileri de öncekine göre daha hızlı bir şekilde öğrenmeye imkan tanıdığını göstermektedir. Yani beynin mevcut yapısının sabit olmadığı, beynin öğrendikçe kendi kapasitesinin de arttığı ortaya koyulmuştur. Beynin bu gelişimi sonucunda yeni bilgiler eskiye göre daha hızlı bir şekilde öğrenilmektedir.

Bu Durumda Öğrenme Metotları Öğrenme Sürecine Etki Eder mi?

Öğrenme metotları beynin çalışma durumunu, esnekliğini ve işlevlerini etkilemektedir. Bu şekilde olduğu için herhangi bir sınava hazırlanırken beyin temelli uygulamaların baz alınması gerekmektedir. Çünkü hepimizin zamanı ve bütçesi kısıtlıdır. Yanlış yöntemlerle mevcut bir süreci gereksiz yere uzatmak doğru bir yaklaşım olmamaktadır. Yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilerin girmesi gereken sınavlardan başarılı olmaları beyin temelli uygulamalar sayesinde kısa sürede mümkün olmaktadır. Beyin odaklı bir öğrenme yöntemi için öncelikle beynin yapısı doğru bir şekilde öğrenilmelidir. Sonrasında beynin yeni bir bilgiyi öğrenme süreci algılanmalıdır. Çünkü insan yeni bir bilgi öğrendiğinde beyninde kimyasal olaylar meydana gelmektedir. Bilginin, beynin korteks bölgesinde depolanması ve sonrasında gerekli olduğunda çağırılması da beyin temelli öğrenme yönteminin konusuna girmektedir.

Sınavlara hazırlık aşamasında beyin temelli olan öğrenme yöntemleri oldukça işlevseldir. Aba Academy’nin uzman kadrosu, sınavlara hazırlık aşamasında etkili öğrenme yöntemleri konusunda profesyonel destek sunmaktadır. Konu hakkında detaylı bilgi almak için aba Academy ile iletişime geçebilirsiniz. Yurt dışında eğitim almak için gerekli olan sınavlar hakkında bilgi edinmek için aba Yurt Dışı Eğitim YouTube kanalına abone olabilirsiniz. Farklı konularda bilgilendirici yazılara ulaşmak için de Doç. Dr. Gamze Sart’ın blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?