Blog

Kişisel Finans Yönetimi Nasıl Yapılır?

8 Kasım 2020

“Kişisel finans yönetimi kişinin finansal yeterliliğini korumak amacıyla yaptığı parasal eylemleri anlatmaktadır. Günümüzde yeni bir kişisel girişime başlamak için maddi yeterliliğin olması önemlidir. Maddi yeterliliğe sahip olmadan herhangi bir girişim […]”

Kişisel finans yönetimi kişinin finansal yeterliliğini korumak amacıyla yaptığı parasal eylemleri anlatmaktadır. Günümüzde yeni bir kişisel girişime başlamak için maddi yeterliliğin olması önemlidir. Maddi yeterliliğe sahip olmadan herhangi bir girişim için gerekli olan sermayeyi sağlamak kolay değildir. Bu nedenle bireysel anlamda para yönetimi doğru yapılarak paranın belirli bir kısmı tasarruf edilmelidir.

Ufak da olsa bir gelir elde eden bireylerin kazandığı gelirlerinin belirli bir oranını tasarrufa ayırması gerekmektedir. Bu anlamda zorunlu ve zaruri olmayan ihtiyaçların neler olduğunun belirlenmesi önemlidir. Günlük yaşantımızda gerçekleştirdiğimiz hangi ihtiyaçların zorunlu olduğu hangilerinin ise zorunlu olmadığı doğru bir şekilde ortaya koyularak gelirin korunmasına dikkat edilmelidir.

Kişisel Finans Yönetimi Ne İşe Yarar?

Kişisel finans yönetimi sayesinde borç durumunu azaltarak tasarruf etmeyi alışkanlık haline getirmek doğru bir yaklaşımdır. İleride herhangi bir girişimin gerçekleştirilebilmesi için bugünkü gelirden en az %30 oranında tasarruf yapılmalıdır. Küçük birikimler hem beklenmedik finansal çıkmazlara karşı koruma sağlamakta hem de girişimlerin hayata geçirilmesinde yardımcı olmaktadır. Mevcut durumda borçlu durumda olanların doğru bir planlama ile borçlarını bitirmeye odaklanması gerekmektedir.

Kısa vadede borçların bitirilmesi mümkün değilse ödeme kabiliyetini artırıcı eylemler yapılabilir. Örneğin tek bir işte çalışmak yerine birden fazla işte çalışarak gelir seviyesi artırılmalıdır. Günümüzde bu durum oldukça önemlidir. Yalnızca bir işten para kazanmak yerine müsait zamanlarda serbest zamanlı çalışılarak gelir kaynakları geliştirilmelidir. Freelancer işler bu anlamda tam zamanlı çalışanlar için yardımcı iş alanlarını oluşturmaktadır.

Bireysel Finans Yönetimi Programı İle Geleceğinize Yön Verin!

Kişisel finans yönetimi Programı uygulanarak bireysel gelir-gider durumuna yön verilebilir. Plan dahilinde bireysel tasarruf sağlanarak az da olsa birikim elde edilebilir. Birikim için ayrılan tutarın da doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Günümüzde akıllı telefonlarda bulunan pek çok uygulama sayesinde dijital ortamda gelir-gider tabloları oluşturmak da mümkündür. Bu uygulamalar önemli düzeyde gelişmiştir ve artık bu uygulamaları banka hesaplarına bağlayarak da eş zamanlı parasal çözümler elde edilebilmektedir. Banka hesaplarına bağlanan uygulamalar, yapılan harcamaları kategorilere ayırarak raporlamalar yapmaktadır. Kişisel finansal planlama yapmak isteyenlerin bu uygulamalardan da yararlanabileceği görülmektedir.

Günümüzde artık tek bir işte çalışarak elde edilen gelirler yeterli olmamaktadır. Tam zamanlı işlerde çalışanların dahi en azından hafta sonunda farklı bir işle meşgul olarak alternatif gelir kaynakları oluşturması gerekmektedir. İki işle hatta üç farklı işle meşgul olunarak kişisel finans yönetimi başarılı bir şekilde yürütülmeli ve finansal yeterlilik de korunmalıdır.

Konu hakkında detaylı bilgi almak için Doç. Dr. Gamze Sart’ın blog sayfasına göz atabilirsiniz. Farklı konularda bilgi edinmek için Doç. Dr. Gamze Sart’ın YouTube kanalına abone olabilirsiniz. Yurt dışında eğitim almak ya da kariyer yapmak için desteğe ihtiyaç duyuyorsanız Aba Yurt Dışı Eğitim ile iletişime geçebilirsiniz. Yurt dışı sınavlar hakkında bilgi almak için Aba Yurt Dışı Eğitim YouTube kanalını takip edebilirsiniz. Yurt dışında eğitim almak için gerekli olan sınavlara hazırlık aşamasında uzman desteği almak için de Aba Academy ile görüşebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?