Blog

İnovasyon İçin Eğitim Vakfı Neden Önemli?

31 Ocak 2020

“İnovasyon için Eğitim Vakfı’nın kurucusu olarak, 2020 sonrasında yeni bir dönemi açıyoruz. Bundan büyük heyecan duyuyorum. Özellikle iki ayrı ana alanda faaliyet göstermeye başladık. Bunların ilki, özellikle gençlerin 2020 ve […]”

İnovasyon için Eğitim Vakfı’nın kurucusu olarak, 2020 sonrasında yeni bir dönemi açıyoruz. Bundan büyük heyecan duyuyorum. Özellikle iki ayrı ana alanda faaliyet göstermeye başladık. Bunların ilki, özellikle gençlerin 2020 ve sonrasında, yapay zekâ döneminde daha iyi eğitim alarak inovasyonu tetikleyip teknoloji alanında fark yaratmaları. Bu nedenden dolayı, 0-6, 6-12 ve 12-18 lise dönemini de içine alan18-25 yaş dönemindeki tüm eğitimin yeni teknolojilerin yapılanma sürecinde önemli rol oynayacak ve bu anlamda gençlerin yeteneklerine göre daha güçlenerek inovasyon ve teknoloji alanında fark yaratabilecekleri bir çalışma alanı oluşturmak istiyoruz. Bu nedenden dolayı, özellikle San Francisco’da Silikon Vadisi de başta olmak üzere, pek çok üniversite ile iş birliği yaparak, bu dönemde gençlerin öğrenme becerilerini arttırarak ciddi anlamda stratejik, kendilerine uygun olan geleceğin meslekleri alanında fark yaratmalarını istiyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

İkinci en önemli alan ise, inovasyon ve teknoloji odaklı “startup” ve “spin off”ları ortaya çıkarmak ve bunları olabildiğince farklı alanlarda iyi konumlara getirerek dünya çapında şirketler ya da kurumlar haline dönüştürmek. Amacımız, genç yaşta başlayan inovasyon ve teknoloji eğitimi ve öğrenme metotları ile beraber, bu anlamda inovasyon ve teknoloji üreten startup ve spin off’ların sayısını arttırmak, mümkün olabildiğince içinde sosyal inovasyon alanındaki startupları da ortaya koyarak bütünsel anlamda bir yaklaşım sağlayabilmek. Özellikle lise ve üniversite döneminde okuyan öğrencilere vakfımız, burs imkânları sunuyor. Bu burs imkânları diğer vakıflardan daha farklı. Asıl amaç, bu öğrencilerin, kendi alanlarında inovasyon ve teknoloji üreterek bu anlamda kendi burslarını kazanabilmeleri, bir diğer anlamıyla, kendilerini fonlamaları amaçlanıyor. Öte yandan özellikle liseden başlayarak, üniversite döneminde ve sonrasında, kendi startup’larını oluşturmuş olan kişilerin ise, farklı bir şekilde, “çekirdek para” diye tanımladığımız “tohum parası” oluşturabilecek “akıllı para”yı sunabilmek ve startup’ların bu şekilde daha hızlı şekilde büyümesini sağlamak. Vakfın bu anlamda çok önemli bir şemsiyesi var. Bunun da en önemli özelliği, mentorluk vererek, belli bir şekilde öğrenme metotlarını da kullanarak,gerçek anlamda genç girişimcilerin, yetenekli genç insanların iş dünyasına daha hızlı ve kaliteli bir şekilde girmelerini sağlamak ve kendi değerlerini oluşturabilecekleri imkânları bulabilmek. Bugün 1 milyon Doları eğer mühendise Google veriyorsa, aynı şekilde bizim öğrencilerimizin de bunu alabileceği şekilde yetiştirilmesi, yapılandırılması ve hak ettikleri yerleri bulması gerekiyor. Amacımız bu nedenden dolayı, gerek profesyonel dünyada, gerek “open inovasyon”un getirmiş olduğu yapı içinde gençlerin olabildiğince girişimci, yapılandırılmış performans göstererek inovasyon alanında fark yaratmalarını ve bu anlamda da insanlığa dokunmalarını amaçlamaktayız.

Bizimle birlikte çalışıp, farklı inovasyon ve teknoloji odaklı eğitimlerden ve öğrenme metotlarından isteyen gençlerin ve akıllı para arayan girişimcilerin bu anlamda daha detaylı bilgi almaları ve başvuru yapmaları için vakfımızın web sitesine başvurmanızı tavsiye ediyorum.

e4i

Daha fazla bilgi edinmek için YouTube videoma göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?