Blog

Eğitim Fakültesi Öğrencileri Yurt Dışında Master Yapmalı Mı?

11 Şubat 2021

“Ülkemizde eğitim fakültesi öğrencileri master konusunda hep kararsız kalıyor. Master programlarını yapma konusunda büyük bir ikilemdeler. Master yurt içinde mi yoksa yurt dışında mı yapılmalı? Yurt dışında çok başarılı master […]”

Ülkemizde eğitim fakültesi öğrencileri master konusunda hep kararsız kalıyor. Master programlarını yapma konusunda büyük bir ikilemdeler. Master yurt içinde mi yoksa yurt dışında mı yapılmalı? Yurt dışında çok başarılı master programları bulunuyor. Stanford, Columbia ve Harvard eğitim fakülteleri dünya genelinde ilgi duyulan fakülteler. Bu ilginin arkasında ise şüphesiz ki başarılı bir eğitim anlayışı bulunuyor. Bu fakültelerde eğitim almak ve ilerleyen dönemlerde ihtisaslaşmanız size büyük avantajlar sunuyor.

Bu tarz bir eğitim fakültesinde okumak sizi akademisyenliğe doğru götürecektir. Özellikle ülkemizde bu eğitiminizin ardından başarılı bir akademisyen olabiliyorsunuz. Üstelik uluslararası düzeyde yayın yapabilecek bir akademisyen olabilirsiniz. Buna ek olarak uluslararası gelişmelerden çok daha iyi haberdar olabiliyorsunuz. Bu konu pek göz önünde bulundurulmasa da oldukça önemli bir konu. Özellikle eğitim fakültelerinde eğitim alan ya da alacak öğrenciler kritik bir etkiye sahip.

Eğitim Fakültesi Öğrencileri İçin Önemli Konular

Eğitim fakültesi mezunları Türkiye’de eğitim veriyor ise Türkiye’deki dinamikleri iyi bilmesi gerekir. Çok iyi okullarda okursanız sadece yabancı dil eğitim veren lise ya da ilköğretimlerde görev alabiliyorsunuz. Fakat yurt dışına ise gidilme sebebi farklıdır. Başka bir dünyaya sahip olmak istiyorsanız yurt dışına gitmelisiniz. İtalya, Amerika, İngiltere ya da Hollanda gibi ülkelerin eğitim dinamiklerini görmeniz gerekir. Bu avantajları görerek de iyi yanlarını alıp kullanabilirsiniz.

Yani karşınıza çıkan olaylara ya da genel olarak mesleğinizde tek taraflı olarak bakmıyorsunuz. Size sağlanan bu ihtimal de aslında yurt dışının size kattığı en büyük avantaj. En kötü ihtimal ile öğrencilerin 3 ay ya da 6 ay yurt dışında kalması çok önemli ve etkili olacaktır. Okuduğunuz üniversite Boğaziçi ya da ODTÜ olsun yurt dışı tecrübesi size bambaşka imkanlar ve görüşler sağlayacaktır.

Kazandığınız Parayı Eğitiminize Harcayın!

Yaşınız ya da işiniz ne olursa olsun kazandığınız paranın bir kısmını eğitiminize harcamalısınız. Özellikle üniversiteden mezun olduktan sonra işini eline alan kişiler için dikkat edilecek bir nokta var. O da paralarını saçma yerlere yatırmaları. İndirimler ya da bir kez kullanacakları ürünlere para harcamaları pişmanlık sebebidir. Sadece eğitim fakülteleri öğrencileri değil bu tüm öğrenciler için geçerli. Paranızı her zaman çok daha yüksek seviyelere gelebilmeniz için harcayın. Bu sayede alanınız ne olursa olsun istediğiniz seviyeye daha kolay gelebilirsiniz.

Doç. Dr. Gamze Sart Youtube kanalını ziyaret ederek eğitim fakültesi öğrenciler için öneriler bulabilirsiniz. Ayrıca üniversite öğrencilerinin master ya da doktora programları için de bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Doç. Dr. Gamze Sart web adresini ziyaret ederek mesleğinizin geleceği hakkında içeriklere göz atabilirsiniz. Aba Yurt Dışı Eğitim internet sitesini ziyaret ederek de yurt dışı eğitimleri hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?