Blog

Basit Tıp Eğitimi Neden Yeterli Değil?

7 Ağustos 2021

“Tıp eğitimi yıllardır üzerinde fazlası ile durulan ve hayati önem taşıyan bir alan olmuştur. Dünyada yıllardır tıp alanı diğer alanlardan her zaman ayrılmıştır. Bu ayrılma sadece önem konusunda olmamıştır. Aynı […]”

Tıp eğitimi yıllardır üzerinde fazlası ile durulan ve hayati önem taşıyan bir alan olmuştur. Dünyada yıllardır tıp alanı diğer alanlardan her zaman ayrılmıştır. Bu ayrılma sadece önem konusunda olmamıştır. Aynı zamanda, seçicilik ve zorluk anlamında tıp her zaman farklıdır. Bu durum, yüz yıllardan beri böyle sürmüştür. Ayrıca tıp okumak da her öğrenciye hitap eden bir seçenek olmamıştır. Her bölüm kendine has özellikler istese de tıp her zaman en iyilere hitap etmiştir.

Bir diğer yandan tıp alanı yıllar içinde hiçbir zaman aynı kalmamıştır. İnsanların tecrübeleri tıp sektörünün sürekli gelişmesini sağlamıştır. Çünkü tıp bilimi yeniliklere ve tecrübeye sürekli aç olan bir alandır. Bir diğer yandan tıp sektöründeki sorunların birbiri ile bağlantılı olma durumu da diğer alanlardan fazladır. İnsanlar yüzlerce yıldır edindikleri tecrübeleri tıp alanına aktarmıştır. Hatta bazı durumlar günümüzün hastalıklarını çözümleri yüzlerce yıl önce yazılmış kitaplarda bulunmuştur. Tüm bunlara ek olarak tıp ve teknoloji de sürekli birbiri ile bağlantılı bir alan olmuştur.

Tıp ve Teknoloji İlişkisi

Sağlık alanında insanlara en iyi sonuçları sunmak için bilim adamları her zaman teknolojiden yararlanmıştır. Bu durum sadece günümüz için geçerli değil. Aynı zamanda geçmiş yüzlerce yıl içerisinde de durum bu şekilde ilerlemiştir. Teknolojik açıdan ses getiren çalışmalar birer birer tıp sektörüne aktarılmıştır. Aktarılamayan teknolojiler için ise bir alternatif bulunmuştur. Çünkü insan sağlığı her zaman bir ileri seviye için en önemli etkendir. Dünya düzeni ya da çevre sorunları gibi etkenlerin ortadan kaldırılması için ilk olarak insanların sağlıklı olması gerekmektedir.

Son zamanlarda dünyayı etkisi altına alan yapay zeka teknolojisi de tıp nedir ve tıp eğitimi nasıldır gibi soruları yeniden cevaplandırdı. Yapay zeka teknolojisi sadece insanoğlunun bilinen en son ürünü değildir. Aynı zamanda insanların ilerleyen yıllarda çok daha büyük işlere imza atmasının da bir yoludur. Böylesine bir teknolojiyi de tıp sektörüne entegre etmemek büyük bir hata olurdu. Yapay zeka sadece tıp sektörüne etki etmedi. Aynı zamanda tıp alanında verilen eğitimlere de yeni bir kapı açmayı başardı.

Yapay Zeka ve Tıp Eğitimi

Önümüzde yılların en önemli alanlarının başında yaşam bilimleri geliyor. Yaşam bilimleri tıp, psikoloji, Nanoteknoloji ve biyoteknoloji gibi onlarca farklı alanı kapsıyor. Bu alanların her birinde de büyük değişimler meydana gelecek. Bu değişimlere ayak uydurmak için de yapay zeka eğitimi almak gerekiyor. Günümüzde tıp alanında çalışan insanların yüzde 99.9’luk kısmı yapay zekadan anlamıyor. Bu durum da gelecek için onlara büyük bir dert olacak gibi duruyor. Yapay zeka ve tıp yan yana geldiği zaman çok daha büyük işlere imza atacağı için de klasik bir tıp eğitim süreci artık yeterli kalmıyor.

Doç. Dr. Gamze Sart Web sitesini ziyaret ederek yurt dışı tıp eğitimi doktora programı ya da programları hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Doç. Dr. Gamze Sart Youtube kanalından da yapay zeka ile alakalı detaylı videolara ulaşabilirsiniz. İnovasyon İçin Eğitim Vakfı internet sitesinden de yapay zeka ve tıp alanında kullanılan teknolojiler hakkında içerikler bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?