Blog

AP Sınavı Başarı İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

19 Kasım 2020

“AP sınavı başarı için sınav müfredatına yeterli bir hazırlık yapmak gerekiyor. AP sınavının müfredatı üniversitede eğitim veren öğretmenler ve Ap kurulundaki lise öğretmenleri tarafından hazırlanıyor. Öğrencinin seçtiği alana göre sınav […]”

AP sınavı başarı için sınav müfredatına yeterli bir hazırlık yapmak gerekiyor. AP sınavının müfredatı üniversitede eğitim veren öğretmenler ve Ap kurulundaki lise öğretmenleri tarafından hazırlanıyor. Öğrencinin seçtiği alana göre sınav süresi ve soru sayısı değişmekte. Bu nedenle Ap hazırlık için öncellikle hangi derslerden başarılı olunmak istendiği belirlenmeli.

Sınavların geneli test usulünde çoktan seçmeli bir yapıya sahip. Ancak sınavların tamamı bu şekilde değil. Yani boşluk doldurmalar ve kompozisyon soruları da sınav sonuçlarını belirlemede oldukça önemli bir paya sahip. AP sınavları her yılın Mayıs ayında gerçekleştiriliyor. Hemen her ders için bir AP sınavı bulunduğundan, öğrenci hedeflediği eğitime yönelik derslerin müfredatına hazırlık yapmalı.

AP Sınavı Başarı İçin Sınav Öncesinde Neler Yapılmalı?

AP sınavı başarı için sınavların hangi usullere göre yapıldığı bilinmeli. Örneğin AP matematik sınavları için hesap makinesi kullanılabilmekte. Sınavlar genel anlamda iki farklı oturumdan oluşuyor ve sabah 1 oturum, öğleden sonra 1 oturum şeklinde tamamlanıyor. Yani aynı gün içerisinde iki farklı Ap sınavına girmek mümkün. Sürecin en başında öğrencinin hangi üniversite bölümüne başvuracağını belirlemesi önemli. Bu sayede ders çalışmak için ihtiyaç duyulan enerji maksimum düzeyde kullanılarak verimlilik artırılabilir.

Sınav Hazırlık Süreci Nasıl Yönetilmeli?

Ap sınavı toplam 5 puan üzerinden değerlendirilmekte. Okullar bir dersten muaf etmek için genellikle 3 puanı yeterli görüyor. Ap sonuçlarını bazı üniversiteler ders muafiyeti olarak saymasının yanı sıra harf notu olarak da transkriptlere işlemekte. Ap programı için ciddi bir özveri harcanmalı. Öğrenciler için yoğun dönemlerde AP sınavlarının stresi normalden fazla olabiliyor. Öğrenciler yoğun dönemde AP stresi ile uğraşmamak adına AP derslerini 11.sınıfta almaya başlamalı.

Öğrencinin hangi bölümlere başvuracağı belli ise buna göre stratejik seçimler yaparak hazırlık yapması gerekiyor. AP sınavlarının lise müfredatından farklı olması, öğrencilerin hazırlık aşamasında profesyonel bir destek almasını zorunlu kılıyor. Sınavdan istenen puana ulaşmak için profesyonel destek almak bu anlamda oldukça önemli.

AP sınavı başarı konusunda detaylı bilgi almak için Doç. Dr. Gamze Sart’a form aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Ap sınavlarına hazırlık için aba Academy ile iletişime geçebilirsiniz. Farklı konularda hazırlanmış videolara ulaşmak için Doç. Dr. Gamze Sart’ın YouTube kanalına abone olabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?