Blog

SAT Sınavı İçin Beyin Temelli Öğrenme

8 Ekim 2020

“Scholastic Aptitude Test ya da yaygın kullanılan adıyla SAT sınavı;  Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Avustralya üniversiteleri başta olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde İngilizce eğitim veren üniversitelere başvuru sürecinde […]”

Scholastic Aptitude Test ya da yaygın kullanılan adıyla SAT sınavı;  Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Avustralya üniversiteleri başta olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde İngilizce eğitim veren üniversitelere başvuru sürecinde girmeniz gereken sınavlardan bir tanesi ve hatta en önemlisi… SAT sınavı çoktan seçmeli bir sınav… Reading, writing and language ve math olmak üzere üç bölümden oluşuyor.  Bu üç bölümün yanı sıra; essay bölümü de isteğe bağlı olarak alınabiliyor. Essay bölümünü de almak isterseniz normal şartlarda 3 saat olan sınav süresine 50 dakika daha ekleniyor.

SAT Sınavına Kimler Girebilir?

Peki; SAT sınavına kimler girebilir? Liseden mezun olmuş ya da son sınıfta okuyan öğrenciler SAT sınavına girebiliyor. Yurt dışı eğitim almak istiyorsanız, İngilizce yeterliliğinizi kanıtlamak için SAT sınavından belli bir skor elde etmeniz gerekiyor. Türkiye’de okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin de SAT’den istenen skoru elde etmesi bekleniyor. Sınavda başarı elde etmek için “upper intermediate” seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olmanız gerekiyor.

SAT Sınavı Önemli Ölçüde Dikkat Gerektiriyor

SAT sınav soruları aslında bazı temel bilgiler sayesinde kolaylıkla çözülebilecek sorular… Fakat; burada en önemli nokta sınavın ciddi bir dikkat gerektiriyor olması… SAT sınavı sağ ve sol beyninizi peş peşe kullanacağınız şekilde tasarlanıyor. Bu süreç dikkat eksikliğinin büyük oranda artmasına sebep oluyor. Adayların sınav esnasında yorgunluk ve dikkat dağınıklığı yaşamaları ve soruları bu şartlar altında yanıtlamaları amaçlanıyor. Bu noktada beyin temelli öğrenme devreye giriyor. Bu öğrenme biçimi sayesinde geçmişten bugüne bilgileriniz arasında zaten var olan İngilizceyi yeniden yapılandırarak kullanmanız mümkün olabiliyor.

Beyin Temelli Öğrenme Nedir?

Peki; beyin temelli öğrenme nedir? Bu kavram ile bireyin özelliklerine, beynin yapısına, fonksiyonlarına ve genel çalışma prensiplerine uygun bir öğrenme biçimi ifade ediliyor. Bu yöntemle gerçekleşen öğrenmenin çok daha hızlı ve kolay olacağına inanılıyor. Burada temel olarak; öğrenmeye yönelik uygulamaların beynin öğrenme sistematiğine uygun şekilde düzenlenmesi amaçlanıyor.

Dolayısıyla; SAT sınavına bu doğrultuda hazırlanmak, sınav için gerekli bilgileri çok daha hızlı ve kalıcı olarak edinmenize ve rakipleriniz karşısında avantajlı duruma geçmenize olanak sağlıyor. Dikkat dağınıklığı, yorgunluk ve kafa karışıklığı ihtimali önemli ölçüde azalıyor.

SAT sınavı hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve destek almak için Doç. Dr. Gamze Sart ile iletişime geçebilirsiniz. Yurt dışı eğitim, kariyer planlaması, yetenek yönetimi ve daha birçok konuda farklı içeriklere ulaşmak isterseniz YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.

 

Benzer Yazılar

Makine Mühendisliği ve Çalışma Alanları
Mühendislik: Fikirler ve Çözümler Evreni
Dünyanın En İyi MBA Okullarından Kabul ve Burs Almak: Hayallerinizi Gerçeğe Dönüştürün

Benzer Yazılar

Makine Mühendisliği ve Çalışma Alanları
Mühendislik: Fikirler ve Çözümler Evreni
Dünyanın En İyi MBA Okullarından Kabul ve Burs Almak: Hayallerinizi Gerçeğe Dönüştürün