Blog

Yurt Dışında Girişimcilik Okumalı mıyım?

24 Aralık 2020

“Genç kesimde girişimciliğe olan ilginin arttığını görüyoruz. Bu nedenle ‘yurt dışında girişimcilik okumak gerekli mi’ sorusu merak ediliyor. Bu anlamda yurt dışında kaliteli eğitim veren üniversiteler revaçta. Girişimcilik konusuna özel […]”

Genç kesimde girişimciliğe olan ilginin arttığını görüyoruz. Bu nedenle ‘yurt dışında girişimcilik okumak gerekli mi’ sorusu merak ediliyor. Bu anlamda yurt dışında kaliteli eğitim veren üniversiteler revaçta. Girişimcilik konusuna özel bir ilgim olduğunu söylemeliyim. Çünkü 2019 yılında start-uplara en fazla yatırım yapan ikinci kişi benim. Bu sıralamada yer alan kadınlar arasında da birinci konumda yer alıyorum.

Genellikle gençlerin kurdukları şirketlere yatırımlar yapılıyor. Girişimcilik hakkında söylenmesi gereken ilk söz; Alan okumadan neyin girişimciliğinin yapılacağı sorusunun önemli olduğudur. Bu nedenle girişimcilik hedefleyenlerin bir meslek sahibi olmaları gerektiği söylenebilir. Bir girişimcinin yeterli bir yatırımı alabilmesi için belirli alanlarda ihtisaslaşmış olmasına önem veriyoruz.

Yurt Dışında Girişimcilik Eğitimi Gerekli mi?

Girişim yapmak isteyen ve bu girişimine destek arayanların girişim konusunda eğitim almış olmalarını istiyoruz. Bu anlamda yurt dışında eğitim için tavsiye arayanlara Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren Babson Üniversitesi söylenebilir. Babson Üniversitesi, Massachusetts’te bulunan, odak noktası girişimcilik olan bir işletme okulu. Yurt dışında girişimcilik dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri. Babson Üniversitesi’nde verilen girişimcilik eğitimini doğru algılayabilmek gerekiyor. Yani neden Harvard ya da Stanford gibi bir üniversite girişimcilik yapmamış da Babson yapmış, bunu doğru anlamak önemli. Girişimcilik okuyabilmek için mesleki yeterliliğin bulunması gerekmekte. Bu hususa özellikle kafa yormak gerekiyor.

Mesleki Yeterlilik Neden Gerekli?

Girişimcilerin bu alanda başarılı olmaları için donanımlı olmaları gereken konular bulunmakta. Örneğin Computer Science alanını girişimci iyi bilmeli. Yani belirli bir alan üzerinde ihtisaslaşan bir girişimci adayının o alanın üzerinden girişimlerini yönetmesi gerekiyor. Benim de Babson Üniversitesi’nde girişimcilik alanında eğitim alan öğrencilerim bulunuyor. Onlara bu alanda nasıl bir strateji oynamaları gerektiğini anlatıyorum. Bilindiği gibi mesleki çalışma ile alan birbirinden çok farklı kavramlar. Yani eğitim alınan, okunan bölüm çok farklı. Karşımıza gelen adayların ‘Girişimci olmak istiyorum’ demesi yeterli değil. ‘Neyin girişimcisi olacaksın?’ sorusunun doğru bir şekilde cevaplanması lazım. Bu konuya dikkat etmek gerekiyor.

Yurt dışında girişimcilik hakkında sorularınız için Doç. Dr. Gamze Sart’a form aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Yurt dışında eğitim almak için gerekli olan sınavlar hakkında bilgi edinmek üzere aba Yurt Dışı Eğitim YouTube kanalına abone olabilirsiniz. Güncel konularda bilgi edinmek için Doç. Dr. Gamze Sart YouTube kanalını takip edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?