Blog

Online Kurslar: Kendinizi Yetiştirmenin Tam Zamanı

19 Ekim 2020

“Son dönemde online kurslar oldukça yaygınlaştı. Pandemi süreci boyunca pek çok kurs iptal edildi, yüz yüze eğitimler askıya alındı, üniversiteler online sisteme geçiş yaptı. Bu durum online kursların yaygınlaşmasına sebep […]”

Son dönemde online kurslar oldukça yaygınlaştı. Pandemi süreci boyunca pek çok kurs iptal edildi, yüz yüze eğitimler askıya alındı, üniversiteler online sisteme geçiş yaptı. Bu durum online kursların yaygınlaşmasına sebep oldu. Peki kendimizi geliştirmek için hangi online platformlardan yararlanabiliriz?

Online Kurslar: Udemy

Online kurslar denildiğinde akla gelen ilk platformlardan biri elbette Udemy. Udemy, öğrencilere ve profesyonellere yönelik bir çevrimiçi öğrenme platformu. Udemy, zaman ve mekan sınırlaması olmadan, dil, yazılım geliştirme, e-ticaret, programlama dilleri, tasarım, pazarlama gibi pek çok alanda eğitim almanızı mümkün kılıyor.

Coursera

Stanford Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri profesörü Andrew Ng ve Daphne Koller tarafından kurulan Coursera, ücretsiz çevrimiçi eğitim ve çevrimiçi açık derslere ve katılmanıza olanak veriyor. Mühendislik, tıp, biyoloji, sosyal bilimler, hukuk gibi bir çok alanda ders içeriklerine ulaşabileceğiniz Coursera; kurslar, sertifika programları ve diploma programları sunuyor.

edX

edX, Harvard Üniversitesi ve MIT tarafından oluşturulan bir çevrimiçi kurs sağlayıcısı olarak biliniyor. edX, dünyanın farklı coğrafyalarından çok sayıda öğrenciye, farklı disiplinlerde ve üniversite düzeyinde çevrimiçi ve ücretsiz kurslar sunuyor. edX ile mimarlık, bilgisayar bilimleri, fizik, tıp, iletişim, sanat, teknoloji gibi pek çok alanda, Harvard Üniversitesi, Boston Üniversitesi, MIT, Caltech, Columbia Üniversitesi gibi pek çok üniversitede ders alma fırsatı bulabilirsiniz.

Lynda

Lynda, Kaliforniya’da kurulmuş bir şirket. Baskı tasarımı, sayısal fotoğraf, sayısal video, web tasarımı gibi konularda her düzeye uygun eğitim almanız mümkün. Lynda, aylık ve yıllık abone olmuş üyelerine; tasarım, sanat teknoloji alanlarındaki becerilerini geliştirmeleri için videolar sunuyor. Adobe, Corel, Filemaker, Apple, Microsoft Quark gibi pek çok firma ve ürüne ait içeriklere erişim imkanı veriyor.

Online Kurslar: Udacity

Udacity, Sebastian Thrun, David Stavens ve Mike Sokolosky tarafından kurulan ve kullanıcılarına online kurslar sunan, ücretsiz bir eğitim platformu. İlk olarak bilgisayar bilimleri alanında eğitimler sunmayı planlayan platform bugün pek çok farklı alanda hizmet veriyor. Udacity aracılığıyla öğrencilere yönelik üniversite düzeyinde eğitimlerin yanı sıra; profesyonellere yönelik mesleki kurslar almak da mümkün.

Pluralsight

Pluralsight, 2004 yılında Aaron Skonnard, Keith Brown, Fritz Onion ve Bill Willams tarafından kurulan bir çevrimiçi eğitim şirketi. Pluralsight, kullanıcılara abone olarak ya da ücretsiz deneme sürümünden yararlanarak;  oyun tasarımı, web tasarım, görsel efekt, CAD yazılımı gibi alanlarda dersler sunuyor.

Pandemi süreci nedeniyle dış dünyayla aramıza mesafe koymak zorunda kalsak da kendimizi geliştirmek için online kurslar ve çevrimiçi platformlar parmaklarımızın ucunda. Tüm bu platformlara ek olarak YouTube’da da ilgi alanlarınıza yönelik pek çok içerikten yardım alarak kendinizi geliştirmeniz mümkün. Konu hakkında daha detaylı bilgi almak ve eğitime dair daha fazla içeriğe ulaşmak için Doç. Dr. Gamze Sart web sitesini ziyaret edebilir, YouTube kanalına abone olabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?