Blog

Başarı İçin Geleceği Planlamak Neden Önemli?

8 Kasım 2020

“‘Başarı için geleceği planlamak neden önemli’ sorusu aslında cevabı bilinmesi gereken sorulardan önemli bir tanesidir. Geleceğin planlanması kariyer yaşamından önce başlanması gereken bir süreçtir. Eğitim aşamasında öğrencilerin alan seçiminde dikkat […]”

‘Başarı için geleceği planlamak neden önemli’ sorusu aslında cevabı bilinmesi gereken sorulardan önemli bir tanesidir. Geleceğin planlanması kariyer yaşamından önce başlanması gereken bir süreçtir. Eğitim aşamasında öğrencilerin alan seçiminde dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Öğrencilerin alan seçiminde Birleşmiş Milletler tarafından belirlenmiş olan 17 hedeften birini seçmeleri faydalı olabilir.

Bu 17 alandan birinde ihtisaslaşmak, gelecek açısından doğru ve gerekli bir yatırım sayılabilir. Kişi kendi geleceğinin planlanması aşamasında hayatta oynayacağı rolü doğru bir şekilde belirlemelidir. Seçilen alanlar hayatımızın şekillenmesinde yardımcı olacaktır. Kimileri teknoloji odaklı bir alan seçerken kimileri de nesne odaklı alanlar seçebilmektedir. Kimileri ise 38 saat boyunca bilgisayar başında kalarak kod yazmayı tercih edebilmektedir.

Geleceği Planlamak İçin Hayatta Oynayacağınız Rolleri Doğru Seçmelisiniz!

Geleceği planlamak için kişinin hayatta oynayacakları rolleri doğru bir şekilde seçmeleri gerekmektedir. Kişinin hayatta oynayabileceği belirli roller bulunmaktadır. Bu rollerden birisi ya da birkaçı seçilerek gelecek planlaması bu doğrultuda yapılmalıdır. Kişiler kendi yeteneklerine uygun bir alanı seçerken dünyanın ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Bu anlamda gelecekte büyüyecek alanların ve mesleklerin bilinmesi ve tercih aşamasında dikkate alınması tavsiye edilebilir. Bunun için hayata dair zaman dilimlerine ilişkin planlamalar yapılmalıdır. 3 aylık, 6 aylık, 12 aylık ve 24 aylık planlamaların yanı sıra yıllık planlamalar da faydalı sonuçlar sağlayacaktır.

Planlama Aşamasından Sonra Ne Yapılmalı?

Geleceğe dair planlamaların yapılması aşamasından sonra kişinin alması gereken eğitimleri ve eğitim alacağı ülkeyi belirlemesi gelmektedir. Bu belirlemelerden sonra ise kişinin hedefleri doğrultusunda alması gereken sınavları belirlemesi gerekmektedir. Ülke belirleme aşamasında illa ki yurt dışında eğitim alınacak diye bir durum söz konusu değildir. Kişinin tercihine göre Türkiye’de eğitim almak da tercih edilebilir. Hangi ülkede hangi eğitimler alınacaksa, bu eğitimler için gerekli sınavlara doğru ve yeterli bir şekilde hazırlanmak gerekmektedir. Sınavlara hazırlanırken profesyonel bir destek almak, sınav sonucuna ciddi anlamda etki etmektedir. Geleceği planlamak için doğru tercihler yapılarak hedefe yönelik hazırlıklar tamamlanmalıdır.

Konu hakkında detaylı bilgi almak için Doç. Dr. Gamze Sart’ın blog sayfasını takip edebilirsiniz. Farklı konularda bilgi edinmek için Doç. Dr. Gamze Sart’ın YouTube kanalına abone olabilirsiniz. Yurt dışında eğitim almak için gerekli olan sınavlara hazırlık aşamasında bilgi sahibi olmak için Aba Yurt Dışı Eğitim YouTube kanalındaki videolara göz atabilirsiniz. Yurt dışında eğitim almak ya da kariyer yapmak için gerekli olan sınavlara hazırlık aşamasında Aba Academy’nin uzman kadrosundan destek alabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Makine Mühendisliği ve Çalışma Alanları
Mühendislik: Fikirler ve Çözümler Evreni
Dünyanın En İyi MBA Okullarından Kabul ve Burs Almak: Hayallerinizi Gerçeğe Dönüştürün

Benzer Yazılar

Makine Mühendisliği ve Çalışma Alanları
Mühendislik: Fikirler ve Çözümler Evreni
Dünyanın En İyi MBA Okullarından Kabul ve Burs Almak: Hayallerinizi Gerçeğe Dönüştürün