Blog

2022 Lise ve Üniversite Mezunları İçin Öneriler – Başvurularda Nelere Dikkat Etmelisiniz?

19 Ocak 2021

“2022 lise ve üniversite mezunları eski dönemlerin mezunlarına göre dikkat etmeleri gereken farklı noktalar bulunduğunu bilmelidir. Öğrencilerin istedikleri üniversitelere ya da istedikleri yüksek lisans bölümlerine gidebilmeleri adına bu süreç oldukça […]”

2022 lise ve üniversite mezunları eski dönemlerin mezunlarına göre dikkat etmeleri gereken farklı noktalar bulunduğunu bilmelidir. Öğrencilerin istedikleri üniversitelere ya da istedikleri yüksek lisans bölümlerine gidebilmeleri adına bu süreç oldukça önemli bir şekilde sürdürülmelidir. Bu süreç içerisinde ajandaların doğru bir şekilde yapılması ve planların detaylı bir şekilde ilerletilmesi gerekmektedir. 2022 yılında mezun olacak bu öğrencilerin önünde tam olarak 12 ay bulunmakta.

Bu süre ilk başta öğrencilere çok uzun gelebilir. Fakat yapılacak çalışmalar ve atılacak adımlar göz önüne alındığı zaman aslında bu sürecin öğrencilere tam olarak yeteceği bilinmelidir. Türkiye üniversite mezunu oranı 2020 yılında artış göstermeye devam etmektedir. Bu süreç 2022 yılında çok daha yukarılar çıkacaktır. Bu yüzden öğrenciler Oxford, Cambridge, Stanford ya da Toronto gibi üniversitelerden kabul almak istiyor ise hazırlanma sürecine şimdiden başlamalıdır.

Lise ve Üniversite Mezunları İçin Öneriler

Yurt dışında üniversite eğitimi ya da kabulü alabilmek kadar yurt dışında burslu üniversite kabulü almakta çok önemlidir. Bu yüzden öğrenciler hem kabul almak için hem de burs alabilmek için önümüzde 12 ay boyunca yoğun bir çaba sarf etmelidir. Yurt dışına üniversite eğitimi alabilmek adına sadece ülkemizden değil dünyanın 4 bir yanından yüz binlerce öğrenci başvurular yapmakta ve hazırlanmaktadır. Öğrenciler bunun bilincinde olarak bu çalışmaları sürdürmelidir.

Doç. Dr. Gamze Sart 2021 yılının çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayarak öğrencilerinin burslu bir şekilde dünyanın en saygın üniversitelerine yerleşmesini sağlayarak 2022 yılı mezunları için çalışmalarına başlamış durumda. Öğrenciler başvuru süreçlerinde ya da planlama aşamalarında Gamze Hoca’dan destek ve yardım almak için Doç. Dr. Gamze Sart resmi internet sitesini ziyaret edebilir. Bu yoğunluktan dolayı Doç. Dr. Gamze Sart bir süredir geri dönüşler yapamasa da artık 2022 yılı mezunları için hazırlıklarını tamamlamıştır.

Üniversitelerden Kabul Almak İçin En Büyük Güç

Dünyadaki tüm üniversitelerin kabul şartları birbirinden ayrılmaktadır. Sınavlar, notlar ya da referans mektupları gibi durumlar öğrencilere çokça yardımcı olmaktadır. Fakat başvuru süreçlerinde öğrencilerin en büyük gücü ve destekçisi hiç şüphesiz ki öz geçmişleridir. Öz geçmişi güçlü olan bir öğrenci yurt dışı üniversite kabullerinde büyük bir sorunu ortadan kaldırmış demektir. Lise ve üniversite mezunları bu yüzden önümüzdeki bir yıl içerisinde bu konuyu mümkün ise bir uzmandan yardım alarak halletmelidir.

Diğer bir yandan 2022 yılından sonra mezun olacak öğrenciler için de zorlu bir süreç aslında başlamış durumda. Bu yıllarda mezun olacak öğrenciler de başarılı üniversitelerden kabul almak istiyor ise çalışmalarına şimdiden başlamalıdır. Özellikle üniversitelerin istediği sınavlara göre 2023 - 2024 mezunları da şimdiden kendilerini hazırlayarak önlerindeki sıkıntıları gidermelidir. Bu yıllarda mezun olacak öğrenciler öz geçmiş ve benzeri kriterlerden önce sınavları halletmeli ve sınavlardan istenilen notları elde etmelidir.

2023 ve sonrası lise ve üniversite mezunları bu dönemi başarılı bir şekilde değerlendirir ise son yıllarına çok daha rahat ve kendilerinden emin olarak adım atabileceklerdir. Yurt dışı lisans ve yüksek lisans kabul süreçleri eski sisteme göre büyük ölçüde değişim yaşamıştır. Zamanlama bu yeni süre içerisinde kesinlikle dikkat edilmesi gereken ve öğrencileri başarıya sürükleyen en önemli etkenlerden bir tanesidir. Neyin, ne zaman ve ne şekilde yapılacağını iyi bilmek ona göre adım atmak gerekmektedir.

Doç. Dr. Gamze Sart Youtube kanalını ziyaret ederek yurt dışı üniversite kabullerinde dikkat edilen konular, yurt dışından alınan burslar ya da dünyanın en iyi üniversiteleri hakkında bilgiler alabilirsiniz. Aba Yurt Dışı Eğitim internet sitesini ziyaret ederek de lise ve üniversite mezunları için önerilen çalışma ve kabul yöntemleri ile alakalı makale ve blog yazıları bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?

Benzer Yazılar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan Gamze Sart'a Çifte Ödül!
Uluslararası Eğitimde Yurtdışı Burs Başvuruları Hangi Aşamada Yapılır?
Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Nasıl Üniversite Okur?